Ostuda ve Všeradicích, nejen Slavoje

16.10.2013 16:30

    Tak máme za sebou osmý víkend okresních klání a rozhodně se nedá výsledkově či herně hodnotit jako vydařený. Béčko v absolutně nefotbalovém zápase podlehlo rezervě Komárova a víc k tomuto zápasu netřeba říkat. Ve Všeradicích se udála mnohem zajímavější podívaná, bohužel s výsledkově ještě horším efektem pro Slavoj.
    Domácí nastoupili pouze s jedním útočníkem a vsadili především na rychlé protiútoky, tato taktika jim v prvních minutách dokonale vyšla a po zhruba dvaceti minutách vedli již 2:0. Za tohoto stavu přišel první zásadní okamžik utkání, Plešmíd se uvolnil v šestnáctce soupeře, kde byl nemilosrdně bez míče sestřelen skluzem. Jasná penalta, že? Ve Všeradicích patrně ne. Uběhlo sotva pár minut a penalta se pískala po "faulu" Čížka na druhé straně. V porovnání s prvním zákrokem jsou uvozovky opravdu na místě. Nařízenou příležitost všeradičtí neodmítli a do kabin se šlo za stavu 3:0. Druhý poločas zahájil Slavoj aktivně, bohužel však nedokázal ohlídat standartní situaci a rázem to bylo již o čtyři branky. Za pár minut byl k zemi ve vápně poslán Doležal a tentokrát se již penalta pískala. Milan Hlavatý se nemýlil a zbývalo zhruba třicet minut do vypršení řádné hrací doby. Na hřišti v tu chvíli existovalo pouze jedno mužstvo - Slavoj. Jenže pracně vypracované příležitosti byly zahazovány jako na běžícím pásu a čas neúprosně ubíhal. V 82. minutě, kdy už se těžko něco dalo se třemi body pro domácí pokazit, vytáhl svoje Eso z rukávu pomezní rozhodčí J. Špicl. Ungr se na pravé straně uvolnil a zhruba metr od brankové čáry centroval před branku. Tam ho v náběhu uklidil do sítě Vaníček, který byl v době kopu rozhodně dál než metr od branky. A v tu chvíli trumfnul pan Špicl a praporek vystřelil vzhůru. Hlavní rozhodčí Palek zapískal, ač následně sdělil jednomu z hráčů Oseka, že se dle jeho názoru o ofsajd určitě nejednalo, ale poslechl svého asistenta. V příštích minutách už se nic zásadního neudálo, což bylo pravděpodobné i kdyby pan Špicl nezasáhl "Božským" praporkem. Konečný stav skóre - 4:1.
   

Vyloženě osobní dovětek autora - nevolejte Dědovi ;)

    Výsledek utkání ve Všeradicích byl v první řadě nejvíce ovlivněn špatným výkonem Slavoje, především v první půli. Ale dva zmiňované verdikty rozhodčích (nenařízená penalta a neuznaný gól) jsou opravdu zarážející, nepochopitelné, absurdní, atd. Pan rozhodčí Palek ještě po zápase napíše jednomu z mých spoluhráčů něco ve smyslu, jestli se nám "jeho výkon jako líbil"? Pan Špicl mi zase říkal, že můžeme zase něco napsat na ten náš web, tak mu plním jeho přání. Nabízí se otázka, co jsme pánům rozhodčím provedli tak zlého a nepěkného, že nám musí neustále prokazovat svojí moc a převahu? Pokud měli konkrétně ve Všeradicích nějakou motivaci, nejspíše duchovní, protože o nějakých úplatcích nemůže být samozřejmě v českém fotbale řeč, jak by nám to jistě například pan Pelta vysvětlil. A i kdyby, žádnou kabelu jako pan Křetínský nemáme, takže nejdřív musíme nějakou sehnat. Další možností je, že my jim žádnou duchovní motivaci nikdy nenabízíme a zkrátka si uhrajeme, na co máme. Okresní přebor snad ještě nějakou dobu uhájíme. Píšu my, jako Slavoj, těžko psát já jako že já, když je fotbal kolektivní záležitost. První poprask kvůli tomu co jsem kdy napsal, tenkrát vznikl kvůli výkonu, dnes již téměř zlidovělé - Povedené Partičky. Nutno konstatovat, že možná i kvůli tomu se na její účast, dá se říct, těšíme, protože naše zápasy, které Partička v posledních několika letech řídila, byly povětšinou naprosto v pořádku ve všech směrech. Kapitolou sám o sobě je pan rozhodčí Sekera, který se dle mého názoru averzí vůči Slavoji snad i chlubí. Bohužel pro něj mu to v Třebáni nevyšlo, ač se snažil, co mohl. Rozhodně je to zvláštní pocit, když postupuješ sám na branku, před tebou jenom brankář a těsně před penaltou tě protihráč zezadu podkopne, ty spadneš, protože to jinak nejde, avšak očekáváš penaltu. Očekává ji i provinilec obránce, který alespoň tajně doufá, že nebude vyloučen. Jenže pan Sekerka se zasměje, rukou pokyne - vstaň! A div ti ještě neudělí žlutou kartu za simulování. V těch chvílích tě fotbal přestává bavit hrát a pokud se tohle děje častěji, rozhodně to lepší nebude. Někdo může říct: "Tak jdi dělat rozhodčího sám, když tomu tak rozumíš, kecat dovede každej!" Má sice pravdu a možná bych i šel. Jenže představa, že pak budu muset asistovat některým z těchto pánů, je neakceptovatelná. Momentálně by mi stačilo, kdyby zahodili všichni svoje předsudky, averze či všechno co proti nejen nám mají a nedělali z nás všech pitomce. Chyba se stane, ale někdy co je moc, to je moc...

 

autor: mattttty

Zpět

Diskusní téma: Ostuda ve Všeradicích, nejen Slavoje

Datum
Vložil
Titulek

.....

Ve Všeradicích pokud nejste jasně lepší nelze bodovat,protože rozhodčí jsou nakloněny jednoznačně na stranu domácich....To je,ale věc známá tak mi přijde ta to diskuze naprosto zbytečná.
Přeji hezký den

Datum
Vložil
Titulek

komentář

Pan rozhodčí Špicl - to je Váš oblastní rozhodčí, který nad Vámi drží ochranou ruku - a to nejenom nad Vámi, ale také jsou to Neumětely, Hostomice, Chlumec, atd. prostě vše kolem svého bydliště - o tom si povídají i holubi na střeše a na každém hřišti !!!
A to není jen o panu Špiclovi, to samé p. Sekerka - ten je ještě záludnější !!!¨
Pak je tu skupina rozhodčích, kteří tomu bohužel opravdu nerozumí - a to je snad asi omlouvá.
Nejhorší na tom všem je to, že s tím nic neuděláme - je to normální mafiee, která si myslí že jsou všemocní. Znechucují fotbal jak hráčům tak fanouškům - je to prostě hnus co se občas na hřištích děje.
Rada pro Vás páni rozhodčí - nechte nás hrát fotbal a pískejte rovinu - hrajeme okresní přebor !!! na žízeň a po víkendu chodíme do práce !!!

Datum
Vložil
Titulek

Re: komentář

Ve Všeradicích jsem nebyl, takže nemůžu hodnotit, ale malou poznámku si neodpustim.
S druhou polovinou komentáře Osečáka plně souhlasim ( i když to asi nebude takový Osečák, za jakého se vydává) a k první mám jen malou výtku. Podívej se do mapy, kde leží Osek a kde Osov! Protože Osek opravdu v blízkosti bydliště pana Špicla neleží. Takže o nějaké jeho ochranné ruce pro nás, nemůže být ani řeč ;-).

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: komentář

Dle mého názoru náš anonymní Osečák hovoří o Všeradicích a fotbal hrající vsi v okolí. ;)

Datum
Vložil
Titulek

Objektivita ?

Narazil jsem na Váš článek a nedá mi to nereagovat... Tak od začátku:
Hráli jsme na 2 útočníky, to, že nejsou líní bránit, je věc jiná.
Góly jsme dávali z protiútoků, ale 1. půli jsme byli lepší i herně. Ano, druhou půli jste hráli víceméně jen Vy, ale hráli jsme, co nám stačilo. A i přitom jsme si vytvořili alespoň 3, 4 šance, s kterými už jsme ale nakládali trochu lehkovážně.
K výše zmíněným momentům - neodpískaná penalta za stavu 2:0 - v tom souboji jsem byl já, byl to skluz zepředu (šlapák ne) a i p. Plešmíd, když jsem řekl, že by to stejně penalta nebyla, protože to bylo na hranici vápna, řekl, že "asi jo, ale měl písknout aspoň faul".. Ale myslím si, že byl odehrán balon, což dokazuje i to, že šel na druhou stranu od směru běhu Vašeho hráče (kdybych balon nehrál, asi by se tak nestalo...). Naše penalta - náš hráč byl sám před brankářem a zezadu ho srazili - za to se dává červená... Vaše penalta - to nezmíníte, že to penalta vůbec nebyla ??? Náš hráč čistě upíchl balon bez jakýhokoliv kontaktu. A že nám neuznali gól jak přes kopírák s tím Vaším, nic ???
Mimochodem, po neuznání Vašeho gólu jsem u rozhodčího byl, a řekl "Myslím, že asi platit měl, ale když mi to zamává...", tak co, že se o ofsajd určitě nejednalo, proč překrucujeme ?
A nakonec - to, že jsme měli někomu něco šoupnout, to myslíte vážně ? Nikdy jsme to nedělali, bodů jsme měli dost, bylo to 8. kolo, co bysme tím získali ? Tady mi ta logika tedy uniká...
Takže to asi můžu předat na PČR a Vy už dodáte důkazy, nebo se budete zpovídat z křivého nařčení ? Samozřejmě sranda, ale uvědomte si, co píšete na Vaše ofiko stránky (které jsou, mimochodem, co jsem tak koukal, pěkně vedené, i články jsou psány hezky, vtipně). Trochu objektivity.
A jestli Vás rozhodčí nemají rádi, nevím, ale když tady ne ně veřejně kydáte, tak... Si hodně pomůžete...

Datum
Vložil
Titulek

Re: Objektivita ?

Rád se vyjádřím... :)

"byl to skluz zepředu (šlapák ne) a i p. Plešmíd, když jsem řekl, že by to stejně penalta nebyla, protože to bylo na hranici vápna, řekl, že "asi jo, ale měl písknout aspoň faul".. Ale myslím si, že byl odehrán balon, což dokazuje i to, že šel na druhou stranu od směru běhu Vašeho hráče (kdybych balon nehrál, asi by se tak nestalo...)."

Nejdřív byl Miloš sestřelen a pak nepopírám, že nebyl hrán míč, ale to je zkrátka faul a o žádném šlapáku nikde nic není. Věc druhá, ve vápně to bylo na 100%. ;)


"Naše penalta - náš hráč byl sám před brankářem a zezadu ho srazili - za to se dává červená..."

Není napsáno, že nebyla, ale buď se měly pískat obě nebo ani jedna.


"Vaše penalta - to nezmíníte, že to penalta vůbec nebyla ??? Náš hráč čistě upíchl balon bez jakýhokoliv kontaktu. A že nám neuznali gól jak přes kopírák s tím Vaším, nic ???"

Z pohledu od střídačky to nebylo pořádně vidět, po zápase mi Mitch řekl, že penalta byla, nevidím důvod, proč by lhal. A ke gólu Všeradic - nepíšu si poznámky a upřímně už si tu situaci vůbec nevybavuju.


"Mimochodem, po neuznání Vašeho gólu jsem u rozhodčího byl, a řekl "Myslím, že asi platit měl, ale když mi to zamává...", tak co, že se o ofsajd určitě nejednalo, proč překrucujeme ?"

To je možná moje chyba, ale nejdůležitější na tom je, že i kdyby asistent zamával cokoliv a hlavní je jiného názoru, měl by mít poslední slovo on.


"A nakonec - to, že jsme měli někomu něco šoupnout, to myslíte vážně ? Nikdy jsme to nedělali, bodů jsme měli dost, bylo to 8. kolo, co bysme tím získali ? Tady mi ta logika tedy uniká...
Takže to asi můžu předat na PČR a Vy už dodáte důkazy, nebo se budete zpovídat z křivého nařčení ? Samozřejmě sranda, ale uvědomte si, co píšete na Vaše ofiko stránky (které jsou, mimochodem, co jsem tak koukal, pěkně vedené, i články jsou psány hezky, vtipně). Trochu objektivity.
A jestli Vás rozhodčí nemají rádi, nevím, ale když tady ne ně veřejně kydáte, tak... Si hodně pomůžete..."

O nějakém křivém obvinění nemůže být ani řeč, je to spíš hledání odpovědi na otázku, co vedlo rozhodčí k tolika chybným verdiktům, formou jakési úvahy s trochou nadsázky.
Zcela objektivní moje články nebudou nikdy, nejsem nezávislý novinář a zkrátka pokud něco napíšu, je to můj názor a ten je povětšinou vždycky subjektivní.
Jestli si pomůžeme? Určitě nepomůžeme, ale zkrátka mě nebaví mlčet a tleskat všemu jak je to bezva a super. ;)

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Objektivita ?

OK, beru. Vím, že se asi neshodneme na všem, ale prostě si myslím, že těch zásadních chyb bylo na obě strany stejně. Proto si myslím, že zrovna u tohoto zápasu jste si tohle možná měli odpustit.
Ale tak nevím, jak vypadaly Vaše předchozí zápasy, takže se nevyjadřuju, jen se mě jako Všeraďáka dotkla ta narážka, že jsme snad měli někomu něco nabídnout. To tedy opravdu ne.
Jinak díky za slušnou odpověď. :-)

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Re: Objektivita ?

Jsem rád za každý názor, spousta lidí si něco brblá pod vousy, ale do diskuze se nezapojí.

PS:

V sobotu nás píská pan Sekerka a to bude teprve zajímavé... :)

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.