SK Chlumec - SK Slavoj Osek 0:5 (0:3)

12.09.2011 14:04

Branky: Ehl 3, Doležal, Hlavatý Milan z penalty;

Rozhodčí: Svoboda - A.Vlachopulos, P.Vlachopulos;

Sestava: Křivánek - Dostál - Komínek, Hlavatý Petr (Tvrz), Čížek Robert - Ungr ml., Křikava (Kyncl), Hlavatý Milan (Volf), Vaníček - Ehl, Doležal.

Hodnocení trenéra:

Křivánek - 8 (excelentní)
Dostál - 9 (dechberoucí)
Komínek - 7 (solidní)
Hlavatý Petr - 8 (excelentní)
Tvrz - 7 (solidní)
Čížek Robert - 8 (excelentní)
Ungr ml. - 7 (solidní)
Křikava - 8 (excelentní)
Hlavatý Milan - 9 (dechberoucí)
Vaníček - 7 (solidní)
Ehl - 9 (dechberoucí)
Doležal - 8 (excelentní)


První dva domácí zápasy vyšly na jedničku, ovšem hned ten první na hřišti soupeře, vzbuzoval respekt. Na půdě Chlumce se Oseku nedaří, zápasy bývají i díky zdejším fanouškům velice vyhecované a navíc domácí po mizerném vstupu do sezóny potřebovali bodovat. Sestava Slavoje doznala jediné změny, do sestavy se vrátil z líbánek přiletěvší Ehl.

Mohly být odehrány tři minuty prvního poločasu, když došlo k významné události zápasu. Domácí brankář se prvním vyběhnutím nešťastně zranil a musel vystřídat. Osek vycítil šanci a na svého soupeře pořádně přitlačil. První velkou příležitost se ještě nepodařilo využít, protože průnik Doležala a následná střela z úhlu, do branky nemířila. Na brankové čáře se to ještě pokoušel napravit ve stylu karate Ungr, ale na míč nedosáhl. Za pár minut už se skóre poprvé měnilo. Ve středu pole si Milan Hlavatý vyměnil míč s Ehlem, následně si naběhl za obranu a naservíroval Ehlovi přihrávku před poloprázdnou branku - 0:1. Chlumec byl v ofenzivní činnosti velice marný a veškeré jeho nákopy obrana v čele s Dostálem jednoduše a pohodlně odvracela. Na druhou stranu Slavoj byl na útočné polovině velice nebezpečný a čekalo se na druhý gól. Milan Hlavatý se daleko za hranicí šestnáctky opřel do míče, bohužel jeho parádní střela trefila pouze břevno a následně se odrazila před brankovou čáru. Ve své první velké šanci se poté ocitl Vaníček, ale nedokázal obstřelit brankáře. O zákroku na Doležala uvnitř pokutového území se dalo polemizovat, zda byl či nebyl penaltový. Ovšem kosa, která přebrousila Ehla, musela být slyšet až v Osově za tratí. Píšťalka nezazněla, ale i tak zvýšení náskoku zařídila dvojice Ehl - Doležal. První jmenovaný vyslal z úhlu střílenou přihrávku, kterou domácí gólman pouze tečoval a Doležal míč do prázdné branky doklepnul kolenem. Následovala celá řada možností na zvýšení náskoku. Vaníček nejprve včas nevystřelil a při další tutovce trefil na brankové čáře stojícího Veselého (Kaničku). Uklidňující třetí branka nakonec padla a opět se na ní podílelo útočné duo. Doležal ideálně načasoval náběh za obranu a rázem se řítil sám na brankáře. Z mírného úhlu a těžké pozice míč vlastně jenom posunul před sebe, naštěstí u něj byl jako první Ehl a potřetí ho poslal do sítě - 0:3. Největší šanci Chlumce celého zápasu záhy zlikvidoval Křivánek s pomocí břevna. V samotném závěru nabídl rozhodčí domácím několik standartních situací v okolí velkého vápna Oseku. Na většinu centrů však postačila Dostálova nahatá hlava a mlasknutí vždy signalizovalo konec nadějí Chlumce.  Do kabin se odcházelo za velice příznivého stavu a nic na tom nemohla změnit ani stále se opakující hudební produkce.

Již tradiční jsou vlažné nástupy Slavoje do druhých poločasů. Ani tenhle zápas nebyl jiný a prvních deset minut dostala záloha domácích až moc prostoru. Jenže jediný střelecký pokus z hranice vápna Křivánek v pohodě zlikvidoval. V následujících minutách se už pouze čekalo kdo a kdy přidá čtvrtou branku. Ehl sólo nájezd nezakončil dobře a branku vůbec netrefil, Doležal si vedl hlavou podobně a po krásně zahraném rohu mířil nad. Definitivní uklidnění a pojistku vybojoval Vaníček. Chlumec si nepochopitelně přihrával v blízkosti vlastního brankáře, ke kterému  následně mířila přihrávka. Tu mu vypíchnul právě Vaníček a byl gólmanem nemilosrdně sestřelen, až se ve vzduchu několikrát protočil. Penalta se za tenhle zákrok už prostě pískat musela a naštěstí se tak stalo. Milan Hlavatý hodil za hlavu nepovedenou desítku s Nižborem a tentokrát se nemýlil - 0:4. Zápas se dohrával v exhibičním podání Oseku a to začal neunášet domácí rebel Kanička. Nejprve bez míče atakoval Čížka, z čehož unikl pouze se žlutou kartou. Nedal si říct a po dalším ostrém zákroku byl raději vystřídán. Po centru Milana Hlavatého se ve vápně nejlépe zorientoval Ehl a zkompletoval svůj hattrick. Žádná z dalších velkých příležitostí už gólem neskončila, hlavně Doležal si mohl několikrát drbat hlavu. Domácí příznivci už byli s výsledkem smířeni, stejně si však neodpustili občasné spršky nadávek na vybrané hráče Slavoje a pomezního P. Vlachopulose. To ovšem nemohlo nikoho rozhodit, protože hráči i pan pomezní se za svůj výborný výkon rozhodně stydět nemuseli. O pět minut kratší druhá půle skončila a díky ostatním výsledkům se Osek posunul na čelo okresního přeboru!

Svoji pozici bude Slavoj doma obhajovat proti rezervě ČLU Beroun. Zápas začíná v sobotu 17.9. od 16:30 hodin. Přijďte nás podpořit!!!

autor: mattttty

Zpět

Diskusní téma: SK Chlumec - SK Slavoj Osek 0:5 (0:3)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.