SK Slavoj Osek - SK Nižbor 4:0 (2:0)

05.09.2011 20:13

Branky: Doležal 3, Vaníček;

Rozhodčí: Ryska - Marx, Závora;

Sestava: Křivánek - Dostál - Komínek, Hlavatý Petr, Čížek Robert (Matějka) - Ungr ml., Křikava, Hlavatý Milan (Zeman), Vaníček - Volf (Kros), Doležal.

Hodnocení trenéra:

Křivánek - 8 (excelentní)
Dostál - 8 (excelentní)
Komínek - 7 (solidní)
Hlavatý Petr - 7 (solidní)
Čížek Robert - 8 (excelentní)
Ungr ml. - 8 (excelentní)
Křikava - 7 (solidní)
Hlavatý Milan - 7 (solidní)
Vaníček - 8 (excelentní)
Volf - 7 (solidní)
Doležal - 9 (dechberoucí)


Pokud se v prvním mistrovském utkání hovořilo o problémech se sestavou, v tom druhém se potíže prohloubily. Procházka stále čeká na poštovní zásilku se svojí legitimací a Plešmíd stále podstupuje léčbu. Navíc se díky "rýmičce" nedostavil Kyncl a Vlasta Ehl si vychutnával první chvíle v roli manžela. Komínek dorazil ze závodů a Ehla nahradil Volf. Pohled na lavičku náhradníků byl méně radostný. Zkušenost Krose, maratónské kilometry Zemana a říznost Matějky - alespoň tyhle přednosti mohly zklidňovat tep všem nervózním přítomným před výkopem.

Slavoj se na svého soupeře snažil opět vletět a vstřelit vedoucí branku co možná nejdřív. V první příležitosti se ocitl po centru z pravé strany Volf, předskočil obránce, ovšem jeho střela z voleje se mezi tři tyče nevešla. Ještě nebylo odehráno ani deset minut a po průniku Vaníčka se proti pravidlům provinil hostující brankář a rozhodčí jeho zákrok posoudil jako penaltový. K pokutovému kopu se postavil tradiční exekutor Milan Hlavatý. Ovšem jeho střele chyběl dobrý metr, aby se vešla k pravé tyčce. Naštěstí tenhle okamžik domácí nerozhodil, možná spíš ještě víc nabudil. Především rychlé přechody z obranné fáze do protiútoku dělali obraně Nižbora veliké problémy. V dobré příležitosti se ocitl Volf, jenže jeho slabou střelu dokázal brankář nohou vyrazit. Po jednom z výborně ubráněných rohů se vřítil na polovinu hostů Ungr a předložil míč do jasné příležitosti Vaníčkovi. Ten dokázal zachovat chladnou hlavu, a ač se brankář snažil, dráhu míče nedokázal dostatečně vychýlit a ten zaplul poprvé do sítě - 1:0. Osek nadále pozorně bránil a snažil se využít každou příležitost, kdy mohl vyrazit do pootevřené obrany hostů. Při jedné takové možnosti se na branku hnala trojice Volf - Čížek - Doležal. První jmenovaný uvolnil na levé straně Roberta Čížka, který si míč krásně připravil a jeho střela orazítkovala tyč. Naštěstí odraz našel přesně pravačku Doležala a ten míč přízemní střelou poslal do sítě. Další náznaky příležitostí už moc vzruchu nepřinesly a do kabin si Slavoj opět nesl dvougólový náskok.

Tradičně vlažný vstup domácích do druhého poločasu se přenesl i na Nižbor a první minuty mnoho fotbalovosti neukázaly. Osek nechával volný střed hřiště, ovšem před vápnem vytvořil neprostupnou hráz a střely zpoza něj rozrušovaly pouze Křivánkovi hlasivky, při jeho tradičním koncertů výkřiků, pokřiků a komentářů nezdařilých střeleckých pokusů. Po dalším z řady rychlých kontrů domácích se do svojí třetí příležitosti probojoval Volf. Přebral přihrávku ještě za půlící čarou, následně se ve vápně zbavil skluzujícího obránce, jenže zakončením silně připomínající střeleckou efektivitu Milana Baroše, brankáře opět nepřekonal. Být ve správnou dobu na správném místě, to je hlavní přednost útočníka a v tomhle zápase to dokonale předvedl Doležal. Svůj druhý gól vstřelil po krásné akci Vaníčka, který mu nasměroval ideální přihrávku mezi malé vápno a penaltu a Mitch se snadno trefil podruhé. Tahle trefa definitivně zlomila veškerý zbývající odpor hostí a zápas se v poklidu a míru dohrával. Doležal však cítil svojí šanci na hattrick a ta vzápětí přišla. Do poskakujícího centru z pravé strany se nepodařilo zasáhnout žádnému z hráčů a to ani brankáři. Míč se najednou ocitl před nohama Doležala, na kterého opět zívala téměř prázdná branka a hattrick byl na světě - 4:0! Neustávající vedro a rozhodnutý stav výrazně ovlivnil poslední minuty utkání. Při závěrečném hvizdu byla na všech aktérech cítit úleva, že to mají za sebou. Přesto jednoznačně spokojenějším mužstvem byl Slavoj, který si z velice pohledného a od rozhodčích perfektně zvládnutého zápasu (poznámka: Není to žádné sypání popela na hlavu za minulé vyjádření v závěru článku, protože za ním si stojím. Jedná se pouze o hodnocení velice dobře zvládnutého a odpískaného utkání, které bych rád napsal u všech minulých i budoucích článků! Pokud můžou být hodnoceni rozhodčí v lize, proč by nemohli nést pozitivní, ale i negativní hodnocení v okresním přeboru...) odnesl další tři body a nepřipustil překvapení ani z druhým nováčkem okresního přeboru.

autor: mattttty

Zpět

Diskusní téma: SK Slavoj Osek - SK Nižbor 4:0 (2:0)

Datum
Vložil
Titulek

článek

krásný článek, jen bych se podepisoval jako to dělá Miloš :)) Ne všichni rozhodčí v Okresu ví kdo je mattttty, měl by si jim to ujasnit. Rýmička je taky dobrej výmysl, ale budiž. CHEMIE je hotová, vítej třetí ročníku :D

Datum
Vložil
Titulek

Re: článek

To už by měli hoši moc jednoduchý, navíc se to dá velice snadno zjistit. :-)

Datum
Vložil
Titulek

SKS - SKN

Super článek.

Vypíchl bych výkon Petra Hlavatého, který byl podle mého názoru nejlepším hráčem na hřišti.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.